Cauta in baza de date
Oferta
Imobil
Zona
 
 
Adauga un anunt
Oferta
Imobil
Zona
Detalii imobil:
 
Contact rapid
Adresa: Str. Calea Bucuresti, Bl. 29, Sc. D, Ap. 1, Pitesti - Judetul Arges
Tel/Fax: +40-248-22.09.65
Mobil: +40-729-88.41.28
Email: agentia_global@yahoo.com
 
Lucram impreuna
 
Director web
 
SEO Romania
 
Europe Real Estate Directory
 
Imobiliare
 
Diverse
 

 6 motive pentru care nu reusesti să vinzi – si cum poti îndrepta lucrurile!

Dacă stai cu o proprietate pe piață de aproape șase luni de zile sau chiar mai mult , ar trebui să începi să-ți pui întrebări.
 
În condițiile în care, în momentul de față, oferta este mai mare decât cererea de locuințe, o proprietate poate sta pe piață câteva luni de zile. În cazul în care timpul de așteptare se apropie de jumătate de an – sau chiar a depășit acest termen -, iar cumpărătorul dispus să „bată palma” nu a apărut încă, sunt șanse să fie nevoie de ceva „ajustări” din partea ta.
GLOBAL IMOBILIARE îți prezintă o listă cu cele mai frecvente motive pentru care o locuință întârzie să se vândă, alături de câteva „soluții”:
 
1. Prețul e prea mare:

În actualul context economic, majoritatea cumpărătorilor de locuințe caută să găsească cea mai bună ofertă la un pre
ț cât mai mic. Un preț prea mare este, pe de altă parte, lucrul care reușește să „sperie” clienții chiar din clipa în care văd anunțul de vânzare, mai înainte de a încerca să afle mai multe detalii despre respectiva proprietate. Dacă încerci să vinzi o locuință de luni de zile – sau poate mai mult de un an -, iar interesul din partea clienților este redus sau chiar aproape de zero (chiar în ceea ce privește numărul de telefoane primite), motivul cel mai probabil este că ceri prea mult. Supraevaluarea unei locuințe este o greșeală frecventă în rândul vânzătorilor, dar aceasta trebuie remediată rapid, dacă vrei să închei o tranzacție în viitorul apropiat. Dacă nu ai idee ce înseamnă un „preț corect” pentru proprietatea ta, fii sincer cu tine și nu ezita să apelezi la ajutorul unui broker imobiliar profesionist; acesta îți poate furniza date concrete despre prețurile de tranzacționare din zona ta.
 
2. Proprietatea nu e promovată eficient:

Presupunând că prețul cerut de tine este unul în linie cu restul pie
ței, un alt motiv pentru care o proprietate scoasă la vânzare nu își găsește cumpărător ar fi că aceasta nu este destul de „vizibilă” în piață. Nu puțini sunt cei care încearcă să vândă o locuință pe cont propriu, gândindu-se că pot face ei înșiși – la fel de bine – treaba unui agent imobiliar. Deși încheierea unei astfel de tranzacții nu este imposibilă, și riscurile sunt mai mari, iar o promovare ineficientă se numără printre acestea. Un broker imobiliar dispune de o paletă mult mai largă de mijloace de promovare și ar trebui să poată pune la punct un plan integrat de marketing pentru proprietatea ta, astfel încât aceasta să fie cât mai vizibilă în piață. În plus, un agent are acces și la un număr de potențiali cumpărători, pe care îi poate direcționa spre proprietatea ta, atunci când aceasta corespunde cerințelor lor.
 
3. Casa e prea veche:

În ultimii ani, segmentul vânzărilor de apartamente a fost susținut în principal de tranzac
țiile prin Prima Casă. Deși se orientează cel mai adesea spre blocurile construite înainte de Revoluție, cumpărătorii din această categorie nu sunt totuși dispuși să cumpere orice. În condițiile în care fac un credit pe o perioadă lungă, de până la 30 de ani, aceștia vor să se asigure că locuința pe care o achiziționează are o durată cât mai mare de viață. Prin urmare, aceștia caută, de regulă, apartamente construite după cutremurul din 1977. Dacă proprietatea pe care încerci să o vinzi este mai veche de atât, acesta poate fi un motiv important pentru care cumpărătorii o ocolesc. Nu trebuie însă să disperi. La modul teoretic, orice se poate vinde – trebuie doar să găsești clientul potrivit. În această situație, cea mai bună soluție de a atrage atenția constă în reducerea prețului până la un nivel considerat rentabil în comparație cu proprietăți similare, dar mai noi.
 
4. Locuința se află într-un stadiu avansat de deteriorare:

Un alt motiv pentru care proprietatea ta întârzie să se vândă poate fi și starea proastă în care se află. De
și există cumpărători dispuși să cumpere o locuință deteriorată, în ideea de a o renova ulterior, în momentul de față, cei mai mulți clienți caută o casă în care să se poată muta imediat – cu atât mai mult cu cât majoritatea apelează la o finanțare bancară și își cheltuiesc toate economiile cu încheierea tranzacției, nemaiavând resurse pentru derularea unor lucrări majore de renovare. Pentru astfel de clienți, este indicat să faci proprietatea „locuibilă”.
 
5. Proprietatea e localizată într-o zonă proastă:

Ca și în cazul anului de construc
ție, localizarea locuinței pe care încerci să o vinzi se numără printre factorii pe care nu-i poți schimba. Și aici, soluția constă în scăderea prețului până la un nivel suficient de atractiv pentru ca cineva să ia în calcul să se mute în zona respectivă. Îți poți seta pretențiile financiare ușor sub nivelul zonei, pentru a încheia o vânzare mai rapidă.
 
6. Imobilul are o situație juridică complicată:

Un alt posibil motiv pentru care nu reușe
ști să închei o tranzacție ține de situația juridică a locuinței pe care încerci să o vinzi. În mod evident, nimeni nu vrea să cumpere o casă ce poate constitui ulterior obiectul unui litigiu. În acest caz, soluția constă în rezolvarea tuturor problemelor juridice ale proprietății înainte de a o scoate la vânzare.
 
Cum sa vinzi o casa in 2013 ?
 
Vrei să îţi vinzi casa sau apartamentul, dar nu stii cum să procedezi exact – noi îţi dăm cele mai bune sfaturi pentru a duce tranzacţia la bun sfârşit.
Cateva sfaturi despre cum sa procedezi pentru a-ti vinde casa/apartamentul in 2013.

1. Pune un pret adecvat

Expertii in imobiliare sunt de acord ca locuintele trebuie sa fie puse la un pret care sa le poata vinde. Vanzatorii sunt tentati sa puna pretul pe baza celui pe care l-au platit pentru locuinta sau pe baza a ceea ce spera sa castige de pe urma investitiei lor. Dar daca proprietarii doresc sa isi vanda casele, acestea trebuie puse la un pret adecvat conditiei in care se afla piata in momentul respectiv. Daca un pret este prea mare, este foarte posibil sa trebuiasca redus de mai multe ori inainte ca imobilul sa fie vandut.

2. Niciodata nu vine pe cont propriu

Sa incerci sa iti vinzi singur casa "Direct de la proprietar" este, in general, o greseala – cel putin asta spun expertii. Potrivit acestora, numai un agent imobiliar iti poate asigura o expunere adedcvata catre piata de cumparatori. Cu cat casa ta sta mai mult pe piata, cu atat devine tinta negociatorilor si vanatorilor de oferte.

3. Gaseste un evaluator

Gasirea unui cumparator este cruciala, bineinteles. Dar asigurarea unui proces usor de vanzare in momentul tranzactiei nu este un aspect de neglijat. Vanzarile pot cadea chiar in momentul inchiderii afacerii si cel mai intalnit motiv este refuzul bancii de acordare a creditului ipotecar. Acest lucru se intampla cand pretul cerut depaseste evaluarea bancii.

Este bine sa gasesti un evaluator. Nu ai nevoie de el in cazul in care te consulti cu agentul tau imobiliar si ajungeti la concluzia ca ceea ce ceri este pretul corect al pietei. Dar evaluatorul va fi necesar in moementul tranzacitiei.

4. Mizeaza pe imagine

O imagine buna pe interent este unul dintre cele mai importante lucruri la ora actuala. Este important ca proprietatea sa fie intr-o stare buna, dar e important sa o si prezinti bine. O imagine buna pe internet insemna forografii bune.

Toti expertii sunt de acord ca fotografiile sunt esentiale pentru capturarea interesului cumparatorilor. Incepe sa devina o moda printre vanzatori sa angajeze fotografi profesionisti pentru a-si prezenta casa. Chiar daca va costa mai mult, trebuie sa te gandesti: o poza proasta insemna ca potentialul cumparator va trecele la urmatoarea oferta.

5. Fa reparatii

Nu poti vinde o casa stricata – in special daca ai pretentii la pret. Asta nu insemna sa faci modificari drastice.

Daca ai o usa care scartaie sau un geam care nu se inchide complet trebuie sa le repari. Astfel de lucruri distrag atentia cumparatorului de la partile bune ale imobilului.

Cumparatorii isi doresc o casa in care sa se poata muta direct. Desi nu este ieftin, dar podele noi, covoare si un strat proaspat de vopsea pot face o mare diferenta.

6. Fa curat si pleaca

Expertii le sugereaza vanzatorilor sa faca curat si sa indeparteze toate obiectele personale din casa. Cu cat casa e mai neutra, cu atat cumparatorul isi poate imagina cum ar putea arata viata lui acolo. Fotografiile de familie ii amintesc cumparatorului ca tu inca locuiesti acolo.
 
 1. Ce fac mai întâi: cumpăr viitoarea locuinţă sau o vând pe cea actuală?
 
 Nu există o reţetă ideală pentru aşa ceva, însă, este posibil să vă ocupaţi de ambele acţiuni în acelaşi timp sau la un interval foarte scurt. Dacă doriţi să cumpăraţi, puteţi să plătiţi un avans şi să semnaţi un contract cu actualul proprietar prin care imobilul să nu poată să fie vândut unei alte persoane.
Acelaşi lucru se poate aplica şi în cazul în care doriţi să vindeţi
 
2. Aveţi preferinţe legate de etajul la care doriţi să locuiţi?
 
Nici una, doar ultimul etaj sau parter să nu fie!
Cu siguranţă aceste răspunsuri vin ca urmare a unor experienţe neplăcute pe care dumneavoastră sau cunoscuţi de-ai dumneavoastră le-au trăit. La ultimul etaj pot apărea infiltraţii de fiecare dată când plouă abundent, iar acest lucru înseamnă că veţi fi nevoit să executaţi lucrări de hidroizolaţie. Vara este foarte cald, iar iarna considerabil mai frig decât la celelalte etaje. Acest lucru înseamnă costuri suplimentare fixe şi variabile - primele se referă la preţul aparatului de aer condiţionat şi al centralei individuale de încălzire pe care trebuie să le achizitionaţi, iar ultimele la întreţinerea lor şi plata energiei pe care o consumă. De asemenea, s-ar putea ca liftul să nu funcţioneze până la ultimul etaj sau presiunea apei sau a agentului termic să nu fie cea dorită.
În ciuda acestor aspecte (şi a altor surprize neplăcute), achiziţionarea unui apartament la ultimul etaj are şi avantaje: nu aveţi vecini la etajul superior care să vă inunde când uită robinetul deschis sau ai căror copii sunt gălăgioşi, poluarea fonică este redusă, aveţi acces la terasă . Un alt aspect important ţine de preţul apartamentelor situate la ultimul etaj în blocurile vechi, acestea fiind mai ieftine.
Când vine vorba depre parter, nemulţumirile sunt legate de zgomot, geamuri sparte, sau de faptul că par ţinte uşoare pentru hoţi.
Avantajele decurg din faptul că puteţi uneori extinde terasa sau deschide un spaţiu comercial, vă puteţi mişca în voie fără a vă fi jenă că deranjaţi vecinii de la etajele inferioare şi puteţi să fiţi siguri că nu veţi avea probleme cu presiunea apei.
 
3. Ce putem lua în considerare atunci când negociem?
 
Cu cât ştiţi mai multe despre motivul sau motivele pentru care actualul propietar vrea să vândă, cu atât va fi mai uşor să negociaţi cu acesta. De exemplu, dacă motivul vânzării este legat de mutarea din localitatea respectivă, puteţi obţine un preţ mai mic pentru că proprietarul este tentat să vândă repede pentru a beneficia de confortul noii locuinţe. Conflictul cu un vecin sau amintiri neplăcute legate de proprietate pot influenţa scăderea preţului. De asemenea, cuplurile care trec printr-un divorţ, vor avea tentaţia să încheie mai repede tranzacţia pentru a reduce numărul lucrurilor pe care le au în comun.
Nu uitaţi că preţul de vânzare e ceea ce proprietarul îşi doreşte să obţină şi nu este neapărat cel final pentru încheirea tranzacţiei.
 
4. Ce este comisionul agentului imobiliar?
 
Comisionul agentului imobiliar este pocentul care îi revine acestuia pentru mijlocirea procesului de vânzare-cumpărare. Comisionul poate fi diferit în funcţie de zonă şi de agenţia cu care lucraţi. Cele mai frecvente comisioane reprezintă 2- 4% din preţul imobilului pentru vânzare-cumpărare, respectiv 80% din valoarea chiriei pe o lună, în cazul închirierii. Acest procent este menţionat în contractul pe care îl semnaţi cu agentul / agenţia în momentul în care începeţi colaborarea.
 
5. De ce este atât de important contractul de colaborare al agentului?
 
Piaţa imobiliară este în continuă mişcare; agentul va investi în promovarea imobilului, este vorba de cheltuielile pe care le execută pentru a face proprietatea cât mai cunoscută sau vizibilă. Până acum, exista riscul ca oamenii să folosească seviciile agenţiilor, până ajungeau în etapa de închiere a tranzacţiei, când abordau direct propietarul, excluzând agenţia din joc. De aceea, agenţiile propun acum acest contract pe care îl veţi semna în momentul începerii colaborării. În contract este menţionat faptul că nu puteţi să cumpăraţi sau să vindeţi un imobil pe care l-aţi descoperit prin intermediul agenţiei excluzând-o pe aceasta.
 
6. Când sunt necesare cadastrul şi intabularea?
 
În vederea efectuării unei tranzacţii sau constituirii unei ipoteci, bunul imobil trebuie înregistrat în Cartea Funciară (Întabularea).
 
7. Cum se realizează întabularea imobilului la BCF (Birou de Carte Funciară) de care acesta aparţine?
 
Dosarul avizat la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară se transmite către BCF, unde este înscris în Cartea Funciară şi se emite încheierea de intabulare a imobilului.
 
8. Cât durează întabularea la Biroul de Carte Funciară?
 
Aproximativ 21 zile de la data la care dosarul a fost primit de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
 
9. Când este necesară executarea documentaţiei de cadastru, respectiv acordarea numărului cadastral?
 
în cazul înstrăinării imobilului, respectiv vânzare, donaţie, moştenire
în situaţia în care se doreşte o garanţie mai sigură asupra dreptului de proprietate a imobilului
în situaţia în care se doreşte instituirea unei ipoteci asupra imobilului.

10. Ce documente (cadastrale) se realizează în cadrul tarifului perceput?
 
Dosarul cu numărul cadastral acordat de Oficiul de cadastru, care conţine:
Fişa corpului de proprietate
Plan de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate cu figurarea vecinătăţilor şi calculul suprafeţei în cazul terenurilor (curţilor)
Plan de încadrare în zonă
Tabel delimitare vecinătăţi
Memoriu tehnic
Copii acte puse la dispoziţie de proprietar.
 
11. Cât durează executarea şi obţinerea numărului cadastral şi încheierea de întabulare?
 
Pentru apartamente la bloc: aproximativ 3 săptămâni
Pentru case la curte: 1-4 luni.
 
12. Am nevoie de un avans?
 
Majoritatea creditelor de achiziţie a imobilelor necesită aducerea unui aport propriu din partea cumpărătorului, de 5-25 % din valoarea imobilului.
 By Global imobiliare